MOUNTAINLIKERS: “Una nova mirada cap al futur”

Perspectiva

Des de fa més de dues dècades, l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i el Principat d’Andorra treballen per al desenvolupament del turisme de neu i muntanya. Avui, després del cop tan dur que ha rebut la nostra economia i en particular el sector turístic, és fonamental que tots els agents involucrats en el sector col·laborem per recuperar i reactivar el turisme, treballant al voltant del turisme en àrees de muntanya amb una mirada cap a un futur més sostenible i inclusiu.

Andorra és natura per excel·lència. El 92% de la superfície d’Andorra són espais naturals, només un 8% és urbanitzable, això augmenta la preocupació per la conservació del medi ambient. Preservar el medi ambient és essencial per oferir experiències autèntiques en entorns naturals, i afavoreix les activitats turístiques respectuoses i responsables. Al mateix temps, el turisme sostenible contribueix a l’economia, al consum local millorant l’experiència turística.

Alhora, la pandèmia ha accelerat tendències clau en el desenvolupament turístic com la digitalització i la demanda de noves experiències més locals, autèntiques i sostenibles.

L’11è Congrés Mundial se centrarà en la recuperació del turisme i una mirada al futur centrada en la comprensió del turisme, la preservació dels recursos i la garantia del benestar abordant temes com la innovació, la sostenibilitat i la transformació digital, i explorarà temes com:

·       Reactivació i noves tendències en turisme
·       Intel·ligència artificial i TIC per a l’evolució del turisme contribuint a la sostenibilitat
·       El medi ambient i el desenvolupament de destinacions responsables, sostenibles i inclusives
·       Salut i Benestar