Natalia Bayona

Natalia Bayona és l’actual Directora Executiva d’UN  Tourism i la primera persona menor de 40 anys a assolir aquest càrrec. Va ser distingida com una dels 10 colombians més influents residents a Espanya i una de les persones més influents de Llatinoamèrica (Bloomberg). Natalia també és membre de la xarxa del Fòrum Econòmic Mundial (FEM) i un dels 100 líders mundials en innovació segons COTEC. 

Amb un Executive MBA per l’IE Business School, i llicenciada en Relacions Internacionals per la Universitat Externat de Colòmbia, Natalia Bayona va ser reconeguda amb l’Eisenhower Fellowship pel seu lideratge i compromís amb el foment d’un món més pròsper i just a través del seu treball en el sector turístic.

Després d’una dilatada carrera treballant per al sector públic de Colòmbia, Natalia Bayona va ser Vicepresidenta de Spain Startup-South Summit; posteriorment es va incorporar a l’UN Tourism el 2018 i va crear el Departament d’Innovació, Educació i Inversió, on l’Organització ha emprès iniciatives pioneres que inclouen més de 10 competicions mundials d’emprenedoria, nombrosos reptes nacionals i més de 20 fòrums d’innovació i tecnologia.

Aquests esforços han fomentat la primera Xarxa Global d’ Innovació, que comprèn més de 10.000 startups de 100 països, emprenedors, empreses, institucions públiques, centres educatius, acceleradores i inversors. Però, a més, aquest ecosistema dinàmic ha facilitat l’obtenció de més de 214 milions de dòlars (a gener de 2024) en finançament per a empreses disruptives. D’aquí l’obtenció d’importants resultats tecnològics per a la indústria del turisme.

A més, Natalia ha estat fonamental en l’establiment de la primera Acadèmia de Turisme en Línia d’ONU Turisme, la Tourism Online Academy per millorar les oportunitats en l’educació per a la indústria del turisme, que compta amb estudiants de més de 150 països i ofereix cursos amb beques disponibles per a estudiants de tot el món en associació amb algunes de les millors universitats del món com Les Roches, HSLU (Lucerne University of Applied Schiences and Arts), Basque Culinary Center, IE University, Hong Kong Polytechnic University, o Sharjah University entre d’altres. A més, gaudeix compartint els seus coneixements com a conferenciant en diferents universitats com Harvard, Cornell i MIT. 

 Seguint la seva aspiració de generar oportunitats d’inversió per al turisme, Natalia va crear la primera Guia Oficial d’Inversió d’UN Tourism; ha treballat al costat de més de 50 països en la construcció de les seves Estratègies d’Inversió Turística (incloent-hi República Dominicana, Tanzània, Uzbekistan, Xile entre d’altres) generant un marc que reflecteixi el seu potencial per als països internacionals i les oportunitats de diversificació.