Franklin Carpenter

El Franklin Carpenter és professional de turisme de DuocUC de la Universitat Catòlica de Xile i titular d’un màster en Màrqueting Digital amb una trajectòria de més de 20 anys al sector del turisme i de l’educació, exercint-se com a líder de projectes estratègics i organitzacions educatives.

Durant gairebé una dècada va liderar la prestigiosa Escola d’Hoteleria, Turisme i Gastronomia d’INACAP a Xile, institució pionera a Xile en la formació turística i hostalera, i convertida en la més gran del país, la comunitat del qual supera els 11.000 estudiants, 400 acadèmics i 22 directius de carrera.

Els darrers 11 anys s’ha exercit com a consultor en estratègia turística participant en més de 80 projectes, fent tasques de diagnòstic, planificació, disseny estratègic, tallers i capacitacions. Així mateix, ha continuat vinculat al món de l’educació assessorant diferents escoles i iniciatives d’educació turística a Xile, acompanyant processos de planificació estratègica i de disseny curricular.

A més, durant dos períodes consecutius, el Franklin va integrar la Junta Directiva de la Federació Xilena d’Empreses de Turisme FEDETUR i va ser membre fundador i primer president de l’Associació de Professionals de Turisme de Xile, APROTUR.

Avui manté un ferm compromís amb la innovació i la sostenibilitat, contribuint al desenvolupament del sector mitjançant solucions creatives que impulsin el desenvolupament sostenible, digital i competitiu del turisme. Actualment, des de Barcelona, lidera l’àrea de turisme de la consultora Horwath HTL Spain i contribueix periòdicament amb continguts enfocats a la intel·ligència artificial aplicada al sector turisme a la seva revista digital The Generative Traveler a la plataforma de LinkedIn.

Presentació | Presentación | Présentation | Presentation