Marc Bigas

Resum

– MBA i doctorat en enginyeria.

– Va cofundar Skitude el 2012
– Director General i President (2014 – 2019)
– Director General del Grup (2019 – 2021)

– Anteriorment:
+10 anys d’experiència en creació i desenvolupament d’empreses tecnològiques, transferència de tecnologia i recerca.

– Actualment:
– Mentor de start-ups i assessor de ScaleUp.
– Inversor en algunes empreses tecnològiques, a més de Skitude.

Descripció

El 2012, Marc va fundar Skitude, una plataforma que connecta els esquiadors i les estacions d’esquí de tot el món a través del mòbil per a més comoditat i entreteniment. El 2019, va gestionar la integració de l’empresa noruega Skioo, la primera operació de fusió i adquisició de la companyia, i el 2020 l’empresa va cotitzar a la borsa noruega (Euronext Growth Oslo), afegint al mateix temps dues empreses més al grup: Spotlio i la nord-americana Liftopia / Catalate, líder en preus dinàmics al sector des del 2005. Marc ha ocupat els càrrecs de director general, president i membre del consell d’administració de l’empresa.

Marc és llicenciat en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), doctor en Tecnologia del Silici (Premi Eduard Fontsere) i MBA per La Salle Barcelona.

Abans de la creació de Skitude, Marc va desenvolupar la seva carrera professional en l’àmbit de la investigació aplicada, la transferència de tecnologia i la creació d’empreses a diferents organismes públics i privats.

Actualment, Marc és mentor de start-ups, assessor de ScaleUp i inversor a diverses empreses tecnològiques, a més de Skitude.

Sinopsis:

La COVID ha accelerat la transformació digital en la indústria de l’esquí, però encara sense explotar el potencial. Alguns problemes o punts de dolor són conseqüència de la manca de digitalització i solucions eficients ‘sofà a sofà’ per a esquiadors i aficionats a la muntanya. Una experiència totalment digital és 100% contactless i cashless, i hi ha solucions digitals innovadores que actualment ho permeten.

Presentació: Marc Bigas