Gerardo Calzada

Estadístic especialitzat en Investigació i Tècniques de Mercat, llicenciat per la Universitat de Valladolid i amb màster en Intel·ligència de negoci a l’Escola d’Organització Industrial de Madrid.

Ha treballat en l’àmbit de les dades i de la modelització predictiva durant més de 20 anys, habitualment en els sectors d’assegurances, banca, logística i sector públic. Abans d’establir-se a Andorra va treballar durant 8 anys a SAS Institute liderant projectes analítics i des de fa 2 anys és el responsable de l’equip de Data & Intel·ligència a Andorra Telecom.”

 

Sinopsis presentació:

El títol de la presentació és “Microsegmentación turística – 7 ejes”

“Avui dia pràcticament tot el que fem genera dades. En els darrers tres anys s’han generat més del 90% de les dades que existeixen, i això s’accelera cada cop més. Les dades fan que algunes organitzacions siguin més eficients, i a les persones ens facilita el nostre dia a dia en predir el coneixement del clima, del trànsit, o del comportament dels nostres cotxes que avui dia són supercomputadores de 4 rodes que generen informació de manera massiva . Aquelles organitzacions que aconsegueixen utilitzar la informació de manera correcta aconsegueixen augmentar-ne l’eficiència i millorar-ne la competitivitat en un entorn canviant i agressiu. Aquesta quantitat de dades ens dóna vertigen i ens preocupen els temes de seguretat i protecció. La protecció de les dades no és un problema sinó l’oportunitat d’alliberar l’ús de les dades de dubtes, de marcar els límits clars entre la utilitat i la intromissió. Andorra Telecom es va llançar al repte de buscar eines per poder fer ús de la informació massiva que a dia d’avui generem amb els nostres Smartphones, mantenint la privadesa de les dades com a prioritat i la millora del servei a l’usuari com a objectiu.”

 

Presentació: Gerardo Calzada