Alessandra Priante

Alessandra Priante és la directora per a Europa de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), l’agència de l’ONU dedicada al turisme, que promou un turisme sostenible, responsable i universalment accessible. Anteriorment, va ser cap de relacions internacionals multilaterals (OMT, OCDE i Europa) i de política turística a Itàlia per als ministeris en què es va posicionar el turisme (Ministeri de Cultura i posteriorment el Ministeri de Polítiques Agrícoles, Alimentàries i Forestals).

Té un grau d’administració d’empreses per la Universitat Bocconi, així com un Executive MBA per la Universitat Luiss Guido Carli. Va combinar amb èxit la seva experiència en finances corporatives i operacions de fusions i adquisicions amb la seva experiència cultural, i es va incorporar a partir del 2002 al Ministeri de Cultura amb la tasca de reestructurar les finances públiques del sector cultural.
Com a experta a la zona de l’Orient Mitjà, va ser nomenada els anys 2010-2015 representant cultural diplomàtica per a la zona del Golf.

Alessandra coneix 6 idiomes i és autora de nombroses publicacions del sector. També és professora adjunta a la Luiss Business School i ensenya gestió cultural i turística a altres universitats importants d’Itàlia i de l’estranger.