Seu del Congres

El Principat d'Andorra està situat al sud d’Europa, entre Espanya i França.

Amb una extensió de 468 km2 i més de mil anys d’història, Andorra és un dels estats més petits del món. Té una població de 75.000 habitants i es regeix per la fórmula de coprincipat parlamentari. Els coprínceps són el bisbe d’Urgell i el president de la República Francesa. El cap de Govern és escollit pel Consell General (parlament), que es renova cada quatre anys per sistema electoral. El territori es divideix en set parròquies, que són: Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

L’idioma oficial és el català i la moneda de curs legal, l’euro.

L’any 1993 es va aprovar la Constitució i Andorra va ingressar a l’ONU, i un any més tard ho va fer al Consell d’Europa.

Andorra és un país modern i pròsper. La seva economia es basa principalment en el turisme, els serveis i el comerç. La qualitat de les infraestructures i la diversitat de la seva oferta atrauen cada any prop de vuit milions de visitants.

Escaldes-Engordany, juntament amb Andorra la Vella, forma el nucli turístic i comercial del Principat.

La tradició turística d’Escaldes-Engordany es remunta a l’obertura dels primers hotels balnearis els anys 30 i 40, lligats a les aigües termals riques en sofre i minerals que brollen de manera natural al subsòl de la parròquia. En l’actualitat, Escaldes acull Caldea-Inúu, el centre termolúdic més gran d’Europa, amb capacitat per a set-centes persones, i compta amb vint-i-vuit establiments hotelers i uns cent-cinquanta comerços amb productes i marques d’arreu del món.

Un altre dels grans valors d’Escaldes-Engordany és la Vall del Madriu-Perafita-Claror, que s’estén per les parròquies d’Andorra la Vella, Encamp i Sant Julià de Lòria, amb una extensió d’unes 4.247 ha,  declarada patrimoni cultural de la humanitat per la UNESCO l’any 2004.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!