Michele Rumiz

Mountainlikers

Michele Rumiz

02 febr. 2020 Comments Closed 109 Views

El Michele Rumiz dirigeix el programa Slow Food Travel de Slow Food International – l’organització mundial de base fundada per prevenir la desaparició de les cultures alimentàries locals i difondre la sostenibilitat en el sistema alimentari. Slow Food Travel inclou a la vegada projectes innovadors de desenvolupament de destinacions oferint a les regions locals la possibilitat de desenvolupar el seu potencial quant a destinacions gastronòmiques de qualitat, una col·laboració amb Airbnb per oferir experiències alimentàries sostenibles i de qualitat i convenis ad hoc amb operadors de viatges per descobrir destinacions mundials amb Slow Food. Antic alumne de la LES, Michele té una gran experiència en matèria de desenvolupament de cadenes de valor en el sector agroalimentari, amb un èmfasi especial en l’alimentació, el turisme i el desenvolupament rural sostenible. Es dedica a establir xarxes entre empreses, xefs i universitaris per tal de sensibilitzar els consumidors a les preguntes de sostenibilitat en matèria d’alimentació i agricultura.

SINOPSI – SLOW FOOD TRAVEL

El menjar és un dels motius principals que influeixen en l’elecció del viatge, ja que els turistes cada cop gasten més diners i temps en experiències gastronòmiques. Tanmateix, les destinacions normalment no mostren adequadament les complexitats i la singularitat de les seves tradicions culinàries. A més, sovint les destinacions turístiques no disposen de les eines perquè el turisme aporti beneficis concrets per a la producció d’aliments locals de gran qualitat i sostenibles. Slow Food Travel és una metodologia creada per Slow Food per ajudar els territoris a desenvolupar el seu potencial com a destinacions gastronòmiques de qualitat. A través d’aliances amb un gran nombre de socis a nivell local i d’un full de ruta dirigit a perfeccionar les capacitats dels petits agricultors perquè puguin oferir experiències gastronòmiques de gran qualitat, les destinacions turístiques aporten valor al seu patrimoni gastronòmic local. Així, els viatgers poden descobrir el patrimoni gastronòmic i la biodiversitat a través dels seus protectors, els productors artesans locals, i contribuir a la seva supervivència a través de la diversificació dels seus ingressos i la generació d’externalitats positives. Si s’adapten minuciosament, aquestes experiències poden tenir un valor incalculable per sensibilitzar els viatgers sobre l’impacte dels problemes globals i dels projectes locals que promouen la sostenibilitat en tota la cadena alimentària.

Share

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!