Marc Rossell

Mountainlikers

Marc Rossell

03 març 2020 Comments Closed 107 Views

El Marc Rossell ocupa actualment el lloc de Secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat. És llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Tolosa Paul Sabatier. La seva experiència laboral l’ha portat a desenvolupar diferents tasques de gestió i responsabilitat en el públic en l’àmbit del medi ambient i de la sostenibilitat ambiental.

L’any 2001 va iniciar la seva trajectòria al Govern d’Andorra com a tècnic del departament de medi ambient per contribuir en l’assoliment dels objectius fixats en el Pla de Sanejament de les Aigües.

A partir de l’any 2004 va implementar la xarxa de vigilància de la qualitat de l’aire d’Andorra com a Cap d’Unitat de Medi Atmosfèric, tot i coordinant les tasques de residus durant els anys 2008 i 2009.

L’any 2012 va ser nomenat director del Departament de Medi Ambient i l’any 2015 director general de medi ambient i sostenibilitat.  Durant aquests anys va ser membre del Consell d’Administració de la societat Andorra Turisme. Andorra Turisme és la societat pública encarregada de la implementació i el control d’accions de màrqueting turístic amb l’objectiu de millorar la competitivitat d’Andorra com a destinació turística.

 

Abstracte

 Concretament en el tema que ens ocupa avui, des del Departament va impulsar varies polítiques en matèria de medi ambient amb l’objectiu de promoure el turisme de muntanya i destacionalitzar l’oferta com a mesura d’adaptació al canvi climàtic.

Podem destacar la creació de la ruta ‘la Coronallacs´. La Coronallacs és una ruta de senderisme circular que connecta els quatre refugis guardats que existeixen a Andorra actualment.

I la xarxa d’infraestructures verdes d’Andorra és un conjunt d’itineraris continus i espais oberts de gran interès paisatgístic, ambiental i cultural que permeten la mobilitat sostenible i no motoritzada de les persones, i contribueixen a millorar la qualitat de vida i la sostenibilitat ambiental del territori andorrà.

Amb l’objectiu de fomentar destinacions de turisme responsable també s’ha elaborat un distintiu ambiental pel sector de la hoteleria.

Share

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!