Damien ZISSWILLER

Mountainlikers

Damien ZISSWILLER

02 febr. 2020 Comments Closed 159 Views

Damien ZISSWILLER té 15 anys d’experiència en l’àmbit de l’assessorament i de l’assistència de destinacions turístiques de muntanya. Com a expert en temps lliure a la natura de muntanya, ha col·laborat en diversos projectes que van des de la definició d’estratègies de posicionament turístic fins a la implementació operativa de projectes com a cap d’obres. Té un coneixement perfecte dels desafiaments de la muntanya, des de la idea fins a la realització concreta. I a totes les muntanyes franceses.

Amb base a Chambéry, a la Delegació de Muntanya, Departament d’Enginyeria i Desenvolupament de Territoris d’Atout-France, també treballa al Centre Interdisciplinari i Científic de la Muntanya de la Universitat de Savoia.

 Als Pirineus, Damien recentment ha participat en el desenvolupament del pla director per a les estacions d’esport d’hivern, amb èmfasi en un índex de referència de bones pràctiques internacionals en representació de la regió d’Occitània. Posicionament estratègic diferenciable, diversificació d’activitats, adaptació de zones d’esquí a les expectatives contemporànies, consolidació de models econòmics, adaptació d’estratègies de governança, pautes per a noves formes d’allotjament turístic, mobilitat a la muntanya… tots els temes van ser considerats amb l’objectiu d’aconseguir una muntanya accessible “4 estacions”.

 

En un context de maduresa del mercat europeu d’esports d’hivern, en què els canvis climàtics són probablement els més visibles i tenen un impacte notable en destins d’altitud, en què les evolucions de comportament i socials dels clients canvien, avui els territoris de muntanya es veuen en la necessitat d’adaptar el seu model històricament construït sobre una oferta orientada exclusivament a l’activitat del lliscament.

El desenvolupament sostenible de les estacions de muntanya avui s’imposa per crear el futur en un context en què la relació amb la natura es converteix en un factor d’atracció important. Per construir un turisme més sostenible, més diversificat i més atractiu durant totes les estacions, ara és essencial anar més enllà del concepte d’estació i identificar noves escales espacials i temporals del turisme de muntanya per evitar així la sobre freqüentació. Però, és possible un desenvolupament sostenible amb equilibri entre l’equitat social, l’eficiència econòmica i la qualitat ambiental? En quines condicions? I, sobretot, com es pot aconseguir, aquesta transició, per reinventar les destinacions?

Moltes estacions ja han començat un procés de canvi en aquest sentit, ja sigui per recuperar clients, per renovar les generacions d’esquiadors, per diversificar i adaptar l’oferta turística o per imaginar l’allotjament del futur. La innovació fa possible convertir els seus avantatges intrínsecs en una promesa per al client que és diferenciadora i alhora s’adapta a les preocupacions contemporànies. Però com podem identificar i superar les dificultats d’aquest projecte d’innovació?

Share

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!