Alessandra Priante

Mountainlikers

Alessandra Priante

02 febr. 2020 Comments Closed 172 Views

Alessandra Priante és la directora a Europa de la OMT, l’agència de la Unió Europea especialitzada en turisme que promou el turisme sostenible i responsable a nivell internacional. Anteriorment havia estat directora de relacions internacionals multilaterals (OMT, OCDE i a EUROPA) i de polítiques turístiques per al Ministeri d’Alimentació, Polítiques Agrícoles i Forestals i Turisme d’Itàlia, que recentment ha adquirit algunes competències del Ministeri de Cultura i Turisme. Ha participat activament en els treballs de recerca i anàlisi per a la preparació del Pla Estratègic Nacional de Turisme 2017-2022, aprovat a principis del 2017.

Priante és llicenciada en Administració d’Empreses per la universitat de negocis més prestigiosa d’Itàlia, la Universitat Luigi Boconi, i té un Executive MBA de la Universitat Luiss Guido Carli i un màster internacional de Gestió Audiovisual. El 2002 a fusionar amb èxit la seva gran experiència en finances corporatives i operacions en fusions i adquisicions, desenvolupada en bancs d’inversió internacionals a l’inici de la seva carrera, amb el seu coneixement cultural, en incorporar-se al Ministeri de Cultura – Direcció de Cinema italià per reestructurar el pressupost públic del sector cultural. Un dels seus grans triomfs ha estat la creació de la primera estadística pública nacional del sector audiovisual dirigida a dissenyar, establir i implementar les reformes més importants del sector. Com a ferma defensora de la importància de les xarxes internacionals i del poder dels lobbies, ha creat, iniciat i format part de diferents grups d’estudi i ha representat Itàlia en totes les institucions europees i internacionals dedicades a la cultura. També és experta en l’Orient Mitjà, motiu pel qual durant el període 2010-2015 va ser enviada especial del Govern a l’Orient Mitjà (Emirats Àrabs, Oman, Qatar, Bahrain i Kuwait) com a diplomàtica cultural italiana per a l’àrea del Golf, amb la finalitat de promoure-hi la cultura i l’educació italianes.

En la línia de la seva formació acadèmica i el seu perfil de recerca, ha publicat un gran nombre de llibres i publicacions relacionades amb el sector i és professora de Direcció cultural i anàlisi audiovisual internacional a algunes de les universitats més importants d’Itàlia en programes de postgrau.

Alessandra és una cinèfila i té formació en música. És una enamorada de l’art i la cultura, del seu país i de la seva família.

Share

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!