Valeri Chekheria

En Valeri Chekheria té 18 anys d’experiència en la gestió de diverses organitzacions locals i internacionals, incloent el Parlament, el Ministeri de Finances, el Ministeri d’Economia de Geòrgia, la Missió Permanent de Geòrgia a les Nacions Unides, Observatori de Drets Humans i Grup d’Hotel Adjara.

Llicenciat en Dret per la Universitat Pública d’Ivane Javakhishvili de Tbilisi (2000-2004) i llicenciat en Administració Pública (2007-2009) per la Universitat de Columbia a Nova York. A finals de 2011, va ser nomenat Director de Desenvolupament de Negoci a Ajarie Hotel Group; empresa que actualment és propietari i gestiona Holiday Inn Tbilisi, Kazbegi Rooms, Tbilisi Hotels Rooms, Fabrika Tbilisi Hostel i la companyia d’aerotaxis. Al seu retorn a Geòrgia, va facilitar la ràpida transformació i creixement del Grup Hotel Adjara i es va convertir, en poc temps, en el director general d’aquest grup.

El 2012, va crear la primera cadena hotelera georgiana “Rooms Hotels”. En aquesta etapa, Ajarie Group és la major empresa de cartera que creix més ràpidament a la indústria hotelera georgiana, amb diversos grans projectes d’expansió en curs: Stamba Hotel Tbilisi, Rooms Hotel Batumi, Rooms Hotel & Suits Bakuriani i Aviator Casino i hotel de Tbilisi. El 2018, va ser elegit president del Pacte Mundial de les Nacions Unides (Xarxa de Geòrgia) i membre del Consell d’Administració de l’Associació McLain per a la Infància.

Valeri Chekheria – “Rooms Hotel Kazbegi – La referència per a la hospitalitat en el turisme de muntanya de la regió”

Valeri Chekheria és director executiu de Adjara Group, l’empresa georgiana líder en hostaleria, desenvolupament d’estils de vida i agroemprendiment de major creixement del món. L’empresa va obtenir reconeixement internacional pels seus establiments que marquen tendència i els seus projectes empresarials en fundar i gestionar marques d’estil: Rooms Hotels a Tbilissi i Kazbegi, el luxós Stamba Hotel i el nou Fabrika Hostel. Adjara Group és la creadora i gestora de la primera cadena hotelera georgiana. Els restaurants creats per l’empresa combinen el millor del talent internacional en gastronomia amb l’ús de productes frescos d’origen local. Com a principal empresari de desenvolupament urbà i rural, Adjara Group li ha canviat la cara a la capital generant nous ecosistemes entorn de les empreses que crea. L’empresa té el do de convertir les regions més remotes i poc desenvolupades del país en destinacions sostenibles. En 2012, l’empresa va convertir l’edifici abandonat d’un antic sanatori a la regió muntanyenca de Kazbegi en el que aviat seria la primera marca d’estil georgiana, RoomsHotels, i va obtenir reconeixement internacional pel seu emplaçament, arquitectura i disseny immillorables. Segons el municipi regional, en 2016, van arribar 250 000 visitants a Kazbegi, mentre que en 2017, el nombre s’havia duplicat fins a aconseguir els 500 000. Rooms Hotel Kazbegi és el major factor de la conversió de la regió en un centre turístic. La companyia ha transformat per complet la regió gràcies al desenvolupament de la infraestructura, la generació d’oportunitats d’ocupació i l’establiment de noves normes socials. Tot això es va traduir en una migració interior en la qual persones que havien abandonat la regió van tornar a Kazbegi per establir petits negocis que, de nou, van rebre un gran suport de Adjara Group. No és d’estranyar que, gràcies a la seva impressionant naturalesa i el seu gran sentit d’hospitalitat, per no mencionar la seva excel·lent cuina, Geòrgia s’ha convertit al país que és imprescindible visitar. El turisme de muntanya, en concret, és molt popular en el Caucas, on el clima i la naturalesa permeten als visitants explorar la seva bella fauna fent senderisme o, per als amants d’esports més extrems, de gaudir d’esquí dins i fora de pista, així com heliesquí.