Tobias Luthe

El Dr. Tobias Luthe (1975) és professor de ciències de la costenibilitat a la Universitat de Ciències Aplicades HTW Chur, i professor a ETH Zurich, Universitat de Lugano (tota Suïssa) i també a la Universitat de Freiburg, Alemanya. Com a científic interdisciplinari de sostenibilitat amb una formació de postgrau en ciències forestals i enginyeria de la fusta, en economia ambiental, geografia econòmica i en comunicació sobre sostenibilitat. El Dr. Luthe s’interessa en les relacions humanes i mediambientals, i a la transició cap a una societat més sostenible, en disciplines, sectors industrials i en diverses geografies.

Ha estat format tant en les ciències naturals i socials i s’utilitza per combinar, barrejar i integrar mètodes quantitatius i qualitatius rigorosos. Imparteix cursos en sistemes medi ambient i ciències, com el turisme sostenible, en el canvi ambiental, la transició, el disseny sistèmic, l’enginyeria ambiental i la gestió de la sostenibilitat, favorablement en un entorn didàctic d’experiències a l’aire lliure i aprenentatge combinat. Els seus interessos en l’ús de la ciència per ajudar a dissenyar un món més sostenible es corresponen amb la seva mentalitat emprenedora.

El Dr. Luthe és director fundador de l’Institut MonViso, un centre de muntanya i un laboratori del món real per a la investigació, l’educació i l’esperit empresarial en transicions de sostenibilitat i disseny sistèmic, situat a les muntanyes italianes del Piemont. Com a guia de muntanya certificada i instructor professional d’esquí, va fundar Grown, un laboratori de creativitat a l’aire lliure, amb la invenció dels esquís més ecològics i ofereix aventures esportives a l’aire lliure en combinació amb la metodologia del disseny i la comunicació científica.