Christopher Hinteregger

Christopher és expert en turisme i compta amb gairebé 15 anys d’experiència en el sector turístic i de desenvolupament de destinacions. Va cursar estudis de gestió turística a la IMC de Krems (Àustria), després d’això va treballar durant 13 anys a Kohl & Partner, la principal consultoria turística de la regió alpina. Allí va ser responsable dels projectes de desenvolupament de destinacions internacionals i va arribar a convertir-se en soci de l’empresa. Durant la seva estada a Kohl & Partner va implementar més de 50 projectes turístics a 19 països i va participar en més de 30 conferències sobre turisme internacional a 17 països. Imparteix l’assignatura “Consultoria internacional: desenvolupament de destins” a la Universitat de Ciències Aplicades IMC de Krems (Àustria).

Des de començaments de 2017, Christopher treballa en Alturos Destinations, una empresa que ofereix solucions informàtiques per a destinacions turístiques. És responsable del departament Serveis en destí, que ofereix diversos serveis en el camp de la “digitalització de destinacions turístiques”. Alturos Destinations compta amb dues marques, Skiline (eines informàtiques d’oci per resorts de muntanya) i Peaksolution (una solució de venda en línia per a destinacions turístiques), que la converteixen en una de les principals empreses en aquest camp.

Christopher Hinteregger: “Com generar i fer servir dades dels clients d’alta qualitat en destinacions turístiques”

Les noves solucions de TU ofereixen enormes oportunitats perquè les DMO i les companyies turístiques arribin a conèixer als seus clients. Tothom parla dels “big data” i com van a canviar-ho tot: però com poden les destinacions turístiques generar dades de clients d’alta qualitat i utilitzar-les per a la promoció i vendes? Aquesta és la principal pregunta que cal respondre i, en algunes destinacions de muntanya, s’han fet alguns intents en el passat. En aquesta presentació, mostrarem alguns exemples de bones pràctiques i identificarem les condicions marc necessàries per a un procés de digitalització professional i d’èxit. Una cosa està clara: la digitalització serà un punt d’inflexió i solament aquelles destinacions i empreses que inverteixin en aquest procés, dedicant suficients recursos financers i humans, estaran entre els quals aconsegueixin superar-ho en el futur.