VICTOR GORGA

VICTOR GORGA

En Víctor Gorga és llicenciat en Ciències de la Comunicació, Màster en Màrqueting, diplomat en Gestió Hotelera i Qualitat. Posseeix un gran coneixement de gestió, comercialització i explotació d’activitats turístiques. Va ocupar càrrecs directius d’alt nivell en Maritz Travel, Travelplan, Condor Vacances, Marsans Group, Intercontinental Hotels, Ritz Hotel, Golden Tulip Worldwide, Novotec, LEO Partners i Inmark.

Amb 40 anys d’experiència en la planificació, desenvolupament, gestió, comercialització i explotació d’activitats turístiques, la seva experiència com a consultor està centrada en la gestió de la innovació, planificació, posicionament, intel·ligència competitiva i màrqueting experiencial, en projectes per a empreses, institucions i Governs. Està considerat un referent internacional en qualitat en haver dissenyat i dirigit la major part del Pla de Qualitat Turística Espanyola, pioner a escala internacional. Sota la seva direcció, l’hotel Intercontinental Madrid va rebre el premi al millor hotel d’Europa per a gent de negocis. També ha estat President del Comitè Internacional de la ISO per Allotjaments Turístics

És assessor i consultor de l’OMT i del Banc Europeu de Desenvolupament, membre de l’Associació d’Experts Científics en Turisme, Secretari de l’Associació de Consultores de Turisme d’Espanya, Conferenciant i Professor Titular d’UCAM i convidat en diverses universitats espanyoles i llatinoamericanes. Compta amb múltiples articles i diversos llibres en el seu haver sobre competitivitat de destinacions (entre ells, l’únic publicat per la UNWTO sobre qualitat turística) i posseeix un coneixement exhaustiu de països que componen les Amèriques, Europa, el Magrib i Orient Mitjà. Més informació: Grupo Inmark

Víctor Gorga: El procés de certificació i l’impacte real de les marques associades”

Aquesta intervenció se centrarà en tres aspectes principals:

  • Com comercialitzar la qualitat
  • Tenen efecte els certificats de qualitat?
  • És possible certificar una destinació?

La qualitat és un important factor diferenciador per a empreses o destinacions. Abans de res, es tracta d’un mecanisme que permet el comerç internacional, ja que ens ofereix termes i especificacions equivalents. També serveix d’argument en la promoció i el posicionament de les destinacions turístiques. La qualitat i el màrqueting tenen el mateix objectiu, eines similars i, fins i tot, una filosofia equiparable: millorar la relació, satisfer i fidelitzar. L’eina de màrqueting fonamental per a la qualitat de la destinació és la marca. Les marques s’ocupen de generar sinergies per posicionar una oferta de destinació concreta. Les marques associades a certificats de qualitat ascendeixen a proveïdors de turisme per generar la seva adhesió; sota la protecció del canal de distribució i com a avantatge competitiu entre els clients finals. La qualitat pot reconèixer-se de dues maneres: les marques de prestigi i els certificats de qualitat, que conviuen amb marques comercials i transmeten excel·lència i fiabilitat. Mentre que s’espera que les marques de prestigi superin l’oferta; encara que les etiquetes de conformitat, voluntàries, es defineixin per establir el compliment de determinats estàndards. Algunes marques o etiquetes de qualitat tenen més èxit que unes altres a causa del seu contingut o als seus estàndards i a l’existència d’una estratègia promocional molt precisa. El cost involucrat en el desenvolupament, el posicionament i la promoció d’una marca és elevat i, per això, no està a l’abast de totes les destinacions. A més, l’excés de marques i etiquetes confon al client final. Per tant, qualsevol iniciativa per crear referències comunes a nivell internacional és molt positiva. Un ús proactiu de la qualitat requereix l’adaptació dels estàndards locals a les exigències internacionals d’aconseguir reconeixement al mercat, fomentar l’especialització, buscar la recomanació activa per generar consciència i subratllar els avantatges demostrables dels certificats com a argument de venda a fi de fomentar la incorporació de noves organitzacions al programa de qualitat, ja que moltes d’elles participen per emulació. No obstant això, molts països treuen l’objectiu de la qualitat i s’inclinen per plans reguladors, obligatoris.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!