Francesc Camp

Francesc Camp

,
Ministre de Turisme i Comerç al Govern d’Andorra

Benvinguts al novè Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya.

Una de les principals conclusions del darrer Congrés celebrat a Andorra la Vella el 2014 va posar de manifest la necessitat per a qualsevol destinació de muntanya de desestacionalitzar per poder afrontar un creixement sostingut en un futur. Ja vaig manifestar en el discurs de cloenda que l’oferta d’estiu està molt més atomitzada que la d’hivern i que la dificultat principal rau a saber trobar i anar a buscar el públic, el segment al qual li agradi una activitat en concret, i a la vegada crear activitats que agradin als públics que volem captar.

Atesa la bona valoració del darrer Congrés, expressada per una immensa majoria de participants, en aquesta edició aprofundim en l’anàlisi de propostes turístiques que actualment són motor d’atracció de moltes destinacions de muntanya, com el turisme esportiu i el turisme d’aventura.

Professionals d’arreu del món debatran temes de gran actualitat com ara el potencial, l’evolució i el creixement del turisme esportiu i d’aventura en les destinacions de muntanya, sense oblidar de potenciar la sostenibilitat.

El turisme esportiu proposa múltiples disciplines esportives, incloent-hi activitats recreatives i d’esbarjo que en l’actualitat es practiquen durant les vacances. No es considera solament com una activitat esportiva sinó que també es busca la perfecta combinació amb la salut i el benestar. També destacarem quins tipus d’esdeveniments esportius poden ser més rellevants tant per generar notorietat de la destinació com per atreure més visitants.

El turisme d’aventura és un dels segments més dinàmics del sector turístic, és un gran dinamitzador i un element clau del seu creixement, i ofereix nombroses possibilitats de desenvolupament per a les destinacions que volen potenciar un creixement sostingut. L’activitat física, el medi natural i la immersió cultural són els seus principals components i alhora els eixos principals que utilitzen les destinacions turístiques per crear experiències memorables, que poden ser autèntiques i excitants.

L’oferta que es proposa als visitants pot tenir els seus fonaments en l’autenticitat dels recursos emprats, i també en la creació de nous atractius que es podrien catalogar com a més artificials.

El turisme d’aventura i el turisme esportiu en el medi natural es basen en activitats molt complementàries entre si i que s’integren en el que alguns defineixen com a turisme de natura.

Andorra com a destinació turística és el lloc ideal per abordar tots aquests temes. És un paradís per als amants de la natura i de la muntanya, el senderisme ens pot generar una infinitat d’aventures i ens pot fer gaudir d’un territori forestal incomparable, que representa el 90% dels 468 km2 de la superfície del país. Andorra també destaca per l’extensa varietat d’esports que s’hi practiquen i la seva àmplia experiència a atraure proves de nivell mundial de moltes disciplines, com la BTT i l’esquí. Les curses de muntanya, les ultratrails, així com importants esdeveniments de ciclisme (Tour de France,  Vuelta, etc.), ens ofereixen una extensa proposta durant tot l’any.

La nostra voluntat és donar continuïtat al Congrés amb continguts que no us deixin indiferents i que els assistents puguin aplicar a les seves  destinacions respectives. Així mateix, el Congrés representa una magnifica oportunitat per entrar en contacte i intercanviar experiències amb molts altres professionals del sector.

El Comú de Sant Julià de Lòria, l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i el Ministeri de Turisme i Comerç  s’esmerçaran al màxim per oferir-vos un excel·lent nivell de ponències i debats.

Us animo a venir i a participar activament en les sessions i espero que gaudiu i aprengueu molt durant el Congrés.

Aprofito aquesta salutació, també, per agrair-vos el suport que sempre ens heu donat molts de vosaltres, mercès a la vostra participació, perquè el Congrés es consolidi com un referent en el món del turisme de muntanya.

Us hi esperem!

Francesc Camp Torres
Ministre de Turisme i Comerç

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!