Ferran Latorre

Ferran Latorre

Nascut a Barcelona el 18 d’octubre de 1970. Va estudiar Enginyeria Industrial a la UPC fins al 4rt curs i s’ha format com a fotògraf i operador de càmera. També és tècnic esportiu i guia d’alta muntanya.

Alpinista, fotògraf i càmera i periodista de viatges.

Ha treballat durant dotze anys al programa de Televisió Espanyola “Al Filo de lo Imposible” com a càmera. Col·labora en alguns programes del circuit català de Televisió Espanyola i de Televisió de Catalunya, en programes esportius de RAC1 i en mitjans escrits com La Vanguardia i revistes especialitzades.

El 2008 i el 2011 va guanyar el premi de periodisme de muntanya atorgat pel Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló.

Ha guanyat el Piolet d’Or, màxim guardó atorgat per la FEDME, en dues ocasions: el 1995 i el 2008. El primer en reconeixement a “la millor activitat de l’any” per les seves escalades en roca (va escalar rutes de 8b i A5) i gel, moltes als Alps.

Pel que fa al Himàlaia, CAT14x8000 és el projecte personal i el somni de llibertat de Ferran Latorre. El repte consisteix en ésser el primer català del món en coronar les 14 cimeres més altes del planeta sense oxigen artificial. De moment, només ho han aconseguit 24 alpinistes de tot el món, el primer Reinhold Messner el 1986.
A en Ferran n’hi falten tres de les catorze: l’Everest, el Makalu (el seu proper repte) i el Nanga Parbat.

Al seu ampli currículum esportiu destaca també l’ascensió al difícil Gasherbrum IV (7925 m) premiada com a millor activitat de l’Himàlaia el 2008.

També ha obert rutes d’escalada en roca a Groenlàndia i a l’Antàrtida (Terra de la Reina Maud) i altres massissos més prop

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!