Salutació del secretari general

El turisme, un dels sectors socioeconòmics del món que més de pressa estan creixent, rep un  reconeixement cada cop més gran com a impulsor vital de la creació d’ocupació i riquesa, del creixement econòmic, de la protecció del medi ambient i de l’atenuació de la pobresa. Tot això el converteix en una força poderosa capaç de permetre avançar cap als Objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.

 

Per a moltes destinacions de muntanya, el turisme s’ha convertit en un motor clau del creixement socioeconòmic i el desenvolupament de les comunitats locals. El turisme és sovint una de les poques fonts de creació de riquesa en els territoris de muntanya, i estimula iniciatives empresarials, promou i protegeix els productes i cultures tradicionals, i contribueix també a afrontar la despoblació rural.

 

No obstant això, per garantir la seva sostenibilitat, el desenvolupament del sector del turisme de muntanya ha d’anar de bracet de la protecció i preservació de l’ecosistema de muntanya. Això vol dir impulsar el moviment cap a un consum i una producció més sostenibles. Per a això, necessitem aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la transformació digital i invertir en innovació per tal de garantir un futur més sostenible per a tothom.

 

Fa molt de temps que treballem colze a colze amb el Govern del Principat d’Andorra, hem abordat junts les prioritats clau del desenvolupament del turisme de muntanya. Confio que l’11a edició del Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya crearà una plataforma de diàleg i servirà de base per trobar un enfocament compartit del turisme de muntanya, mostrant solucions innovadores per continuar amb el seu desenvolupament sostenible.

 

Treballem junts per millorar els valors de la sostenibilitat, la innovació, la qualitat i la creativitat en totes les anelles de la cadena de valor del turisme de muntanya. Només així, el nostre sector podrà estar preparat per respondre a les demandes canviants dels turistes en un món cada vegada més globalitzat i interconnectat.

 

Ens veiem a Andorra!

Zurab Pololikashvili

Secretari general de l’OMT

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!