Salutació del cònsol major

10è Congrés mundial de turisme de neu i muntanya. Escaldes-Engordany, 2018

L’any 1998 Escaldes-Engordany acollia el 1r Congrés mundial de turisme de neu i muntanya. Una primera edició que tancava amb xifres d’èxit i confirmava la continuïtat de l’esdeveniment. Deu edicions després, la parròquia torna a acollir un Congrés ara ja consolidat com un referent internacional i com una cita obligatòria per a professionals, polítics i experts del sector.

És, doncs, per a mi una gran satisfacció, com a cònsol major d’Escaldes-Engordany, celebrar el desè aniversari d’un projecte pròsper, fruit de la participació activa de les set parròquies i del Govern d’Andorra. Estic convençuda que aquest Congrés permetrà compartir coneixements i experiències en aquest àmbit i avançar junts en el desenvolupament d’unes destinacions més atractives i pensades per a les necessitats no només dels turistes sinó també dels professionals, dels ciutadans i, en definitiva, del país.

Enguany, el Congrés de turisme de neu i muntanya fomentarà el debat al voltant dels allotjaments turístics; una discussió ineludible per a les destinacions de muntanya com ara Andorra, que en els últims anys ha incrementat considerablement la capacitat total dels allotjaments turístics.

El Congrés té la voluntat de reflexionar sobre els nous models de turisme per ajudar els grups d’allotjament turístic a trobar les claus per adaptar-se als canvis de comportament dels visitants.

Un altre objectiu és fer que aquests col·loquis s’orientin cap al fet de trobar un equilibri entre preservar el medi natural del país i, alhora, gaudir de les seves infraestructures. El turisme de neu és un motor clau per a l’economia de les poblacions en entorns de muntanya, però també ho són els recursos naturals avalats per la biodiversitat que cal preservar i respectar per garantir la seva conservació i implicació en la construcció dels elements identitaris dels pobles que hi viuen.

El meu desig és que, novament, el Congrés de turisme de neu i muntanya continuï sent una referència a escala mundial per l’excel·lent organització, la qualitat dels continguts, el prestigi dels seus ponents i, sobretot, per les idees innovadores i els projectes de futur que se’n desprenen.

Hble. Sra. Trinitat Marín González

Cònsol Major del Comú d’Escaldes-Engordany

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!