Veikko Halonen

Veikko Halonen, Màster en direcció i administració d’empreses, és director gerent/director executiu del Vuokatti Sports Institute. Durant 30 anys, ha dirigit i actuat com a assessor de múltiples estacions d’esquí i complexos turístics i és un reputat especialista en gestió turística. Ha treballat en estacions d’esquí de Lapònia i ha estat el constructor del túnel d’esquí i túnel d’snowboard de Vuokatti.

Vuokatti és la sisena estació d’esquí més important de Finlàndia amb més de 700.000 visitants que hi pernocten anualment. Alhora, Vuokatti és una destinació durant tot l’any especialitzada en esquí i vacances en família. Les seves principals instal·lacions són pistes d’esquí de fons, el túnel d’esquí, pistes d’esquí alpí, tres camps de golf i un spa. El Vuokatti Sports Institute és un centre de formació altament qualificat, de prestigi i desenvolupament especialitzat en “snow-how”. L’institut ofereix un bon entorn de formació per a la pràctica d’esports d’alt nivell així com un centre d’entrenament competent i rellevant internacionalment per a l’esquí nòrdic. L’institut actua com a centre de desenvolupament del benestar i la promoció de la salut en el lloc de treball i és especialment conegut per la natura de l’entorn i les activitats relacionades amb la neu.

Vuokatti posseeix la certificació de Centre de Formació Olímpica de Finlàndia. Snow-how s’ha desenvolupat en col·laboració amb les associacions nacionals Universitat de Jyväskylä i Snowpolis. Els clients que es desplacen a l’estació per practicar l’esquí procedeixen de 40 països diferents.


Sessió 4

3 març. 11:15 – 13:00h

Vuokatti Sports, Finlàndia
L’institut Vuokatti Sports és un centre de formació d’esports d’hivern creat fa 70 anys a Finlàndia supervisat pel Ministeri d’Educació de Finlàndia amb pistes d’esquí, muntanyes per a practicar salts d’esquí i un túnel d’esquí per esquiar tot l’any així com dos pavellons esportius. Vuokatti vol canviar la seva base de clients de forma que en els propers anys cada vegada més clients es converteixin en hostes de wellness ordinaris que cerquen benestar i salut holístics. Els atletes seguiran jugant un paper important en el sector de l’aventura, però l’enfocament es desplaça cap als clients de wellness. Què significa això? “Nosaltres no només oferim experiències, volem canviar alguna cosa en vostè de forma permanent”. Una de les principals tendències al món és la pròpia salut i el benestar de les persones. Segons algunes estadístiques, el mercat del benestar nord-americà ja és més gran que la producció d’entreteniment de Hollywood, que, lamentablement, inclou una gran quantitat de residus: a tot el món. A Vuokatti volem oferir un canvi en l’estil de vida precisament als nostres propis punts forts: natura fresca, boscos i activitats a l’aire lliure. Per descomptat, com a especialistes en esports d’hivern, oferim esquí de fons com un dels nostres productes més importants. Tots els finlandesos saben practicar l’esquí de fons, ja que aquest esport fins i tot es practica a l’escola. Però si no es té massa experiència, l’esquí de fons pot resultar terrible. Alhora, centenars de milers de finlandesos gaudeixen practicant l’esquí a les pistes. Què és necessita? El primer repte és la marca. Com podem aconseguir un esquí de fons o senderisme plaents que siguin tendència per a totes les generacions? Fa uns anys, a Finlàndia es va produir un bon exemple d’una gran campanya. I és que des del 1946, i fins i tot durant els 60, a Finlàndia es va promocionar la campanya “People Ski” (Kansanhiihto). Aquesta campanya es va dissenyar per apropar tots els finlandesos a l’esquí. L’èxit fou extraordinari: en els millors anys, 1,5 milions de finlandesos van practicar l’esquí en el quilometratge necessari per aconseguir d’aquesta manera el pin de color corresponent a la seva jaqueta. Com podem aconseguir contagiar el benestar de moda dels ciutadans sol·licitant la mateixa “obligació d’esquí”? La solució es troba en un gran màrqueting professional, la marca i la col·laboració.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!