Nathalie SAINT-MARCEL

Nascuda als Alps francesos, Nathalie SAINT-MARCEL és llicenciada per la Universitat de Savoia Mont Blanc en estratègia i comerç internacional i posseeix un títol de Màster en gestió i estratègia d’empreses de l’esport obtingut l’any 2009. Va començar la seva carrera el 1995 com a consultora auxiliar al departament internacional de la Cambra de Comerç i Indústria de Savoia. Es va especialitzar en el desenvolupament de muntanyes i el sector de l’esport. El 2005, va participar en la creació del Clúster de la Indústria de la Muntanya – CIM a la regió de Roine-Alps. El 2012, el clúster CIM es va fusionar amb l’associació France Neige International amb la qual cosa es va constituir el Cluster Montagne. Actualment, posseeix més de 180 membres: empreses, institucions, centres de formació i d’investigació. Com a organització sense ànim de lucre, el Cluster Montagne representa i promou a tot el món els coneixements especialitzats francesos per a un desenvolupament del turisme de muntanya sostenible.
El Cluster Montagne recolza el desenvolupament de projectes de gestió de la muntanya mitjançant la intel·ligència econòmica, el rendiment, la innovació, el desenvolupament internacional i els recursos humans. Cada any, s’organitzen més de 60 accions per als membres de França i en “mercats de muntanya” a l’estranger. El Cluster Montagne també coordina un grup d’estudis col·lectiu sobre la muntanya del futur, amb l’objectiu de desenvolupar una muntanya més sostenible, més interactiva, més segura, més coordinada, més accessible, més lúdica i més efectiva. Nathalie SAINT-MARCEL és directora adjunta d’aquesta organització formada per 8 col·laboradors i situada al cor dels Alps francesos.


Sessió 1

(2 de març. 11.30h-13.15h)

Cluster Montagne agrupa experts francesos –empreses, institucions, centres d’investigació i construcció–, l’objectiu dels quals consisteix en imaginar, desenvolupar i gestionar projectes de desenvolupament a la muntanya

Un dels nostres principals temes és el màrqueting digital així com eines per a destinacions turístiques. El comportament dels clients ha canviat a causa de la influència de les noves tecnologies. Un 93 % de tota la comunicació de l’ésser humà és no verbal i els continguts visuals són extremadament efectius. Les marques i les destinacions no poden fer altra cosa que pensar, comunicar i actuar amb un enfocament multicanal. Però, de què estem parlant? Trucs publicitaris, guies turístiques, CRM, eines i estratègia orientades al client…? Les destinacions de muntanya s’enfronten a grans reptes per tal d’atraure i conquerir nous clients així com promoure la fidelitat entre els clients ja existents. També han de crear i mantenir-hi un vincle abans, durant i després del viatge. Perquè ja no n’hi ha prou amb baixar muntanyes, pujar a través de paisatges meravellosos o descansar al cim de muntanyes; els clients no només són clients, volen ser actors de la seva vida i de les seves vacances, “fabricar” els seus propis records i compartir-los amb amics i familiars aquí i a qualsevol banda. No obstant això, hi ha una qüestió que no canvia mai: com podem mesurar i avaluar l’impacte d’aquestes eines en el comportament dels clients? I com poden convertir-se les eines de promoció en eines de negoci? El codesenvolupament entre proveïdors, usuaris i destinacions turístiques ofereix solucions de promoció interessants. La Nathalie ens presentarà alguns exemples de les eines que s’utilitzen actualment desenvolupades a França:

  • Aplicacions per a estacions d’esquí: Lumiplan Montagne, Hackhaton Val d’Isère…
  • Ski+: esquí connectat
  • Mhikes-Easy Mountain: senderisme i escalada connectats…
  • Move Your Alps: comunicació ràpida enfront de turisme lent
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!