Jean-Philippe Monfort

Nascut als Alps francesos, de 37 anys i amb més de deu anys d’experiència en esports de muntanya a nivell internacional i gestió de turisme.

Després de viure molts anys a l’Àfrica, Jean-Philippe Monfort va obtenir el títol de batxillerat francès a Yaoundé, Camerun. Posteriorment, va tornar a França on es va llicenciar en una escola de negocis on va realitzar l’especialització en màrqueting de productes i serveis esportius. Després de molts anys a la indústria dels esports en exteriors, Jean-Philippe Monfort va passar a encarregar-se del desenvolupament internacional per a l’associació francesa dedicada al desenvolupament de muntanya: Cluster Montagne.

Cluster Montagne representa i promou els coneixements francesos per a un desenvolupament del turisme de muntanya sostenible a tot el món.

Amb una sòlida experiència en el camp del desenvolupament de destinacions turístiques a les muntanyes i un coneixement perfecte dels mercats internacionals, la seva principal missió és recolzar el desenvolupament de territoris de muntanya mitjançant una estratègia turística.


Sessió 5

3 Març, 14:30 – 16:00h

Promoció de l’esport i ajudes per als atletes – Què impacta en una destinació turística de muntanya?

A la indústria del turisme, la promoció de l’esport i la promoció en general formen part de les estratègies de comunicació de grans destinacions i, sobretot, actualment amb el creixement dels suports de mitjans existents. Tots els responsables d’aquesta promoció a les estacions cerquen un bon equilibri entre el cost de la promoció i el valor que aporta la promoció pel que fa a la imatge per a la destinació. Moltes estacions austríaques i franceses com Ischgl, Serfaus-Fiss-Ladis, Tignes, La Plagne i la Clusaz són exemples de col·laboracions d’èxit. I encara més, l’estudi d’esdeveniments mostra l’impacte positiu d’un atleta per a una destinació pel que fa a la imatge o els beneficis econòmics. Aquest impacte és diferent en funció de l’esport objectiu, la mida de la destinació i sovint només té un efecte a escala nacional. Altres exemples mostren clarament l’impacte d’aquestes eines de màrqueting a partir del moment en el qual el posicionament de mercat està ben establert.  Paral·lelament als atletes, altres col·laboracions amb persones públiques poden permetre atraure d’altres clients que visiten l’estació per a activitats que no són l’esquí.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!