Alfredo Ferreyros

Alfredo Ferreyros va fundar Explorandes, un operador turístic d’aventura pioner als Andes, fa 40 anys. Ha obert rutes de senderisme a les Serralades del Sud com ara Vilcabamba i Vilcanota tot explorant trams dels Camins Inques.  Des dels seus inicis,  Explorandes ha estat líder en l’exploració i el desenvolupament de rutes de tresc i canotatge.  La innovació i la responsabilitat social han constituït una part fonamental en la gestió empresarial. Ha liderat un procés de Certificació Ambiental (ISO 14000) i Explorandes ha estat el primer operador turístic en rebre aquesta acreditació a les Amèriques. L’any 2011 es va complementar amb la Verificació de Turisme Sostenible de Rainforest Alliance. Actualment, Explorandes ofereix programes actius relacionats amb experiències culturals i de natura als Andes. Fou guardonat com el millor Operador turístic Verd del món pels World Tourism Awards (WTA) tres anys consecutius.

Ha estat membre del Consell Directiu en diverses Associacions Nacionals de Turisme. A més, ha estat fundador d’ONG’s de conservació i ha participat en el desenvolupament de la gestió ambiental i de la conservació dels recursos naturals des del sector privat i amb l’Estat. Actualment, és membre del Consell Consultiu de l’Adventure Travel and Trade Association (ATTA), una organització global que promou el Turisme Responsable, entre d’altres.


Sessió 6

(3 de març – 16.00h-17.45h)

El Camí de l’Inca i el seu paper en la promoció del tresc als Andes

El Camí de l’Inca s’ha convertit en una excursió clàssica per als amants de l’ascensió de muntanyes. Després d’observar els llocs en els quals el senderisme és important al Perú i Els Andes, examinarem més detalladament què ha passat al Camí de l’Inca, per què s’està preservant i per què encara és una de les experiències més excepcionals en el turisme de muntanya. Examinarem els seus principals atributs i oportunitats de mercat així com l’accessibilitat i els serveis disponibles. A partir d’un parc arqueològic es va convertir en una Àrea Nacional Protegida de 32.000 hectàrees. Encara hi ha alguns problemes importants que cal solucionar, però tots han estat identificats en la mesura que es disposa de plans de gestió i el que més cal és la voluntat política. Sens dubte, serà un repte rebre més turisme que actualment i encara hi ha molts riscs a no ser que puguem diversificar els atractius.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!