Albert Llovera

L’Albert fou educat en el sí de l’esport d’elit dins del món de l’esquí. Amb només 17 anys fou l’esportista més jove que va participar als XIV JOCS OLÍMPICS D’HIVERN a Sarajevo el 1984.

Un any més tard, mentre participava a la Copa d’Europa d’aquesta mateixa ciutat, la tragèdia es va creuar a la seva trajectòria professional i un inoportú accident va acabar amb el cruel diagnòstic: trencament de les vèrtebres dorsals. Des d’aquell moment, la vida l’acompanyaria en una cadira de rodes. Després de 30 anys, l’Albert ha après a conviure amb la seva discapacitat i ha demostrat que amb el seu esforç de superació pot batre qualsevol obstacle per gran que sigui.

El seu esperit de lluita i superació ha fet que sigui l’únic pilot del món amb una disminució física que, conduint únicament i exclusiva amb les mans, ha pujat al podi com a guanyador juntament amb pilots sense cap tipus de discapacitat, tot un repte!

Per assolir aquest objectiu, l’Albert ha hagut de recórrer un llarg i difícil camí ple d’ombres i dificultats. Actualment, ofereix la competitivitat i fiabilitat de qualsevol pilot d’elit en carrera, ja que la seva experiència i formació permeten el desenvolupament de noves tecnologies aplicables al món de l’automòbil.

Té un ampli i variat palmarès automobilístic ja que ha participat en diferents ocasions al Campionat d’Espanya de Ral·lis així com al Campionat Mundial de Ral·lis. Ha participat al seu 4rt Dakar, el primer al volant d’un camió Tatra, amb el qual va aconseguir acabar el seu segon Dakar.

Es va llicenciar com a tècnic ortopèdic i és propietari d’una ortopèdia al Principat d’Andorra.

El 2010 fou anomenat primer ambaixador d’UNICEF d’Andorra.

El 2011 va publicar un llibre autobiogràfic titulat “No Limits”.

Dedica part del seu temps a compartir la seva experiència mitjançant conferències i xerrades motivadores

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!