Piero Roullet

Piero Roullet va néixer l’any 1945 al si d’una família d’agricultors i ramaders de Saint Christophe . Resideix a Cogne (Itàlia), des de 1983. És Diplomat en Geometria per l’Institut Tècnic I. Manzetti .

De 1978 a 1987 va ser president de la Junta de Topògrafs de la Vall d’Aosta .

1979 – 1985, ha presidit, en qualitat d’executiu l’empresa ” Aosta Consult ” propietat dels telefèrics de Val Veny, ocupant-se majoritàriament dels allotjaments .

Des de 1983 dirigeix l’Hotel Bellevue Cogne, membre del grup Hotel Bellevue, on ha fet una renovació completa de la propietat. Es tracta d’una empresa de 64 empleats, amb tres restaurants i botiga. L’Hotel Bellevue és membre, des de 1999, de Relais & Châteaux,  i dels Llocs Històrics d’Itàlia .

Ha presidit la Federació Hotelera de la Vall d’Aosta de 1998 a 2004, i la Cambra de Comerç de la Vall d’Aosta de 2003 a 2006. També ha estat membre del Comitè Regional de la Vall d’Aosta Unicredit fins al 2010.

Ha col·laborat i encara col·labora amb la Regió de la Vall d’Aosta pel que fa a la marca SAVEURS DU VAL D’ Aoste, per a la promoció dels restaurants i botigues que ofereixen productes locals .

En 2008-2009 va ser president del Club Rotary d’Aosta, al qual pertany des de 1992, sent guardonat  amb el Paul Harris Fellow (2 Zaffini ). També l’any 2008, el President napolità ” En consideració de mèrit especial, proposat pel President del Consell de Ministres, prèvia consulta amb el Consell de l’Ordre del Mèrit de la República Italiana ..” li va concedir l’honor de Comandant .

El 2010 va ser co-fundador, i encara forma part, de la Junta Directiva de la Cooperativa “Les Jardins du Château” ( 20 membres ), que produeix horticultura biodinàmica a la Vall d’Aosta .

El 2012 va dur a terme , l’ampliació de l’àrea de wellness “Les Fonts del Gran Paradiso ” , de l’Hotel Bellevue & Spa , el qual ha rebut diversos premis i distincions :
• El Trofeu Award 2006 com el millor Spa Relais & Chateaux del món .
• El 2013 i 2014, la guia Gambero Rosso l’ha inclòs entre els 10 hotels italians amb 3 claus d’or (puntuació màxima) .
• Ha estat guardonat amb el “Prix Villégiature Adwards 2013” com el millor spa d’hotel d’Europa
• El seu restaurant , “Le Petit Restaurant”, compta des de l’any 2003 amb una estrella Michelin


Sessió 4: El valor de l’allotjament i la restauració típics de muntanya
La cuina tradicional de muntanya com a avantatge competitiu: el cas de la Vall d’Aosta, Itàlia.
 9 d’abril, 13.30 – 17.00h 

Breu descripció de la Vall d’Aosta
Qualitat de vida: El veritable avantatge competitiu del turisme de muntanya
La muntanya i les seves arrels
L’hotel i la cuina tradicional i moderna, les matèries primeres
Tradició i ambient, informe residents / turistes
L’exemple de Cogne

Presentation

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!