Paul Arseneault

Titular de la Càtedra de Turisme Transat de l’ ESG UQAM, Paul Arseneault és professor de gestió d’empreses i organitzacions turístiques al Departament d’Estudis Urbans i Turístics de l’Escola de Ciències de la Gestió, a la Universitat del Quebec a Montreal.

Des de 2003 , també dirigeix la Xarxa d’Observatoris de Turisme al sí de la Càtedra de Turisme Transat.
Té un Doctorat en Ciències de Gestió de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de la Universitat d’Angers (ESTHUA) , i porta treballant en la indústria del turisme des de 1990 en els camps de recerca i consultoria, on ha col·laborat dirigint un centenar de treballs de consultoria i investigació.

Els seus interessos abasten tant el desenvolupament estratègic, com de productes i de destinacions turístiques. Ha tingut l’oportunitat de treballar amb nombroses empreses privades, associacions sectorials i regionals , així com amb organitzacions governamentals, a títol d’expert o consultor.

Forma part dels consells d’administració de la Junta d’Instal·lacions olímpiques , de l’Associació del Quartier des Spectacles, i del Kéroul, organització a favor de la promoció del turisme i la cultura per a les persones amb discapacitats físiques. També és membre de diversos comitès relacionats amb l’avanç del coneixement en turisme al Quebec i al Canadà.

Excel·lent comunicador i divulgador, és convidat regularment com a conferenciant, facilitador i formador. A més, col·labora sovint com a comentarista de notícies sobre la indústria turística en mitjans de comunicació nacionals, tant impresos com electrònics.


Sessió 1: Introducció i visió estratègica dels nous paradigmes del turisme de muntanya. Quin canvi s’ha produït?
El turisme de muntanya: tendències de les bones pràctiques a Nord-Amèrica
 9 d’abril, 09.45 – 10.45h 

La diversificació de les activitats en zones turístiques de muntanya és tant una estratègia d’adaptació al canvi climàtic, com una tendència de desenvolupament turístic . Triatlons , curses d’aventura i esquí acrobàtic són algunes de les activitats a l’aire lliure que estan experimentat un ràpid creixement als Estats Units en els últims tres anys. L’ésser humà busca desafiaments i la muntanya li ofereix grans oportunitats.

Nous segments de viatgers obren la porta a la creació de productes per nínxol, com les passejades per la muntanya en vehicle elèctric o el descens en tirolina. La clientela familiar – que s’està convertint cada vegada més en grups multigeneracionals – constitueix una part molt important en el desenvolupament de l’oferta turística.

Els parcs aquàtics d’interior, l’allotjament insòlit i ecològic, les estades pedagògiques… les possibilitats es multipliquen per donar resposta a una clientela exigent, cada vegada més experimentada, connectada socialment i conscient de la seva empremta mediambiental.

Presentation

Video

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!