Guillem Viladomat

Guillem Viladomat és un jove emprenedor llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Ramon Llull. Pertany a una família estretament lligada a l’esquí, a les activitats a l’aire lliure i a l’esperit emprenedor

Va fundar Alpify fa dos anys, quan un jove va perdre el coneixement al donar-se un cop al cap mentre esquiava a l’estació de Grandvalira. Van passar 14 hores fins que els equips de rescat el van poder localitzar: va ser necessari un gran desplegament de mitjans i recursos per trobar-lo degut a l’amplitud del domini esquiable i al desconeixement sobre la seva localització. Finalment, el jove va ser rescatat amb vida, però si l’incident s’hagués produït una setmana abans, quan les baixes temperatures van arribar a -15º, segurament l’equip de rescat hauria arribat massa tard.

Casos com aquest es repeteixen a diari en totes les estacions d’esquí del món i en d’altres entorns a l’aire lliure. Els mètodes de seguretat actuals de els estacions no permeten conèixer la localització exacta de les persones desaparegudes. Va ser així com va sorgir la idea de crear Alpify: un sistema que, en cas d’emergència, pogués posar en contacte els usuaris amb els equips de rescat de les estacions d’esquí o amb els bombers de la zona de manera ràpida i efectiva.

Alpify és una realitat en 5 països, donant servei als centres d’emergències 112 (Andorra, la Rioja, Cantàbria, País Basc …) i a les estacions d’esquí (Grandvalira, Fontromeu, Saint Lary, Las Leñas, Shahdah …) fent que els practicants d’esports estiguin més segurs a la muntanya.


Sessió 6. El auge de les aplicacions mòbils per a activitats de muntanya i oci

Alpify, l’aplicació de seguretat que permet la localització dels seus usuaris en cas d’emergència
 10 d’abril, 09.30 – 11.00h 

Presentation

Video

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr
Benvinguts al web Mountainlikers, us emplacem al març del 2022, per a celebrar tots junts a Andorra, el proper Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya. Us esperem a tots!
Bienvenidos a la página web Mountainlikers, os emplazamos en marzo del 2022 para celebrar en Andorra, el próximo Congreso Mundial de Turismo de Nieve y de Montaña. ¡Os esperamos a todos!
Bienvenue sur le site de Mountainlikers, nous vous donnons rendez-vous en mars 2022 en Andorre, pour la tenue du prochain congrès mondial du tourisme de neige et de montagne. Nous vous attendons nombreux !
Welcome to the Mountainlikers website, we look forward to seeing you in March 2022 to celebrate in Andorra, the next World Congress on Snow and Mountain Tourism. We are looking forward to welcoming you!