Salutació del secretari general

Desè Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya

L’any 2018 se celebrarà el desè Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya, organitzat per l’OMT i el Govern d’Andorra, que tindrà lloc a Escaldes-Engordany.

Des del començament, aquest esdeveniment ha constituït una plataforma essencial d’estudi i cooperació en relació amb qüestions del màxim interès per al turisme de muntanya. Els temes tractats van des de com superar els reptes d’unes condicions climàtiques adverses fins als desastres naturals i el foment d’infraestructures, així com l’accessibilitat i l’estacionalitat. En aquests anys, ha estat també una oportunitat per analitzar el potencial que ofereix el turisme de muntanya per contribuir a un desenvolupament socioeconòmic sostenible i inclusiu de les comunitats locals i el seu entorn.

El Congrés d’aquest any se centrarà en les indústries de l’allotjament i l’hospitalitat. Tenint en compte que les arribades de turistes internacionals segueixen creixent, la contribució de totes les parts de la cadena de valors del turisme és crucial per assegurar que el creixement vagi de la mà de la sostenibilitat. L’allotjament i l’hospitalitat no en són excepcions, tot i que han de respondre a les demandes canviants dels viatgers, molts dels quals busquen cada vegada més una experiència autèntica i personalitzada, sense renunciar a la qualitat.

Espero amb molt interès la celebració d’aquest desè Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya, i la intensificació de la cooperació entre les destinacions de cara a un futur millor per al planeta i per als seus habitants.

 

Zurab Pololikashvili

Secretari general, Organització Mundial del Turisme (OMT)

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr