Sra. Esencan Terzibasoglu

Sra. Esencan Terzibasoglu, Directora, Gestió de destinacions i qualitat, Organització Mundial del Turisme (OMT)

La Sra. Esencan Terzibasoglu ha treballat a l’OMT des de l’any 2001 com a responsable de les activitats de programa en l’àrea de la gestió de destinacions turístiques, un concepte i activitat relativament recent referent a l’estructura turística a escala nacional i particularment a escala regional i local. Recentment, la “Qualitat” s’ha integrat en el mateix programa que principalment es centrarà en la qualitat de la destinació com a paràmetre per a la competitivitat.

Va estudiar “Planificació urbana i regional” a la Universitat Tècnica de l’Orient Mitjà a Ankara, Turquia, i va treballar durant 25 anys en el sector públic tant a Turquia com a l’estranger, on va ocupar càrrecs d’alta direcció en la planificació general de turisme, polítiques d’inversió en turisme i legislació, planificació de zones i conservació de patrimonis culturals, formació professional en turisme, relacions internacionals i, finalment, promoció i màrqueting de turisme (8 anys com a Directora de l’Oficina de turisme turca a Madrid, com a responsable d’Espanya, Portugal i Amèrica del Sud) abans d’incorporar-se a l’OMT.

Mentre va ocupar aquests càrrecs en el sector públic, també va participar com a experta internacional en diferents projectes d’investigació i iniciatives dirigides per organitzacions internacionals com el Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), especialment sobre “desenvolupament i gestió del turisme sostenible” a les zones costaneres de la Mediterrània. A més d’exercir com a delegada oficial a les reunions d’organitzacions regionals i internacionals com l’Organització Mundial del Comerç (OMC) (OMT), UNESCO, HABITAT, la Comissió de Turisme OECD, MEMMTA, etc., ha estat convidada per participar en diverses conferències, seminaris i tallers amb informes i presentacions tècnics.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr