Catherine Germier-Hamel

Catherine Germier-Hamel, francesa, actualment ocupa el càrrec de Fundadora i Directora general de Millennium Destinations, una xarxa d’experts amb seu a Seül dedicada al desenvolupament i la promoció de destinacions turístiques, negocis i productes sostenibles. En els últims 20 anys, Catherine ha adquirit experiència internacional en màrqueting estratègic i operatiu així com en el desenvolupament de comunicacions i negocis en diversos camps com el turisme, l’hospitalitat, l’educació, el medi ambient, instal·lacions d’aigua i energia, etc. Amb un compromís cada vegada més gran en assumptes de desenvolupament sostenible i medi ambient, ha realitzat diferents treballs com a consultora o directora de projectes en el marc de projectes de cooperació internacional i assistència tècnica, la majoria en països en vies de desenvolupament, França i Corea del Sud, on ha residit des del 2005. Ha dedicat els últims deu anys al turisme sostenible, sobretot com a Directora de programes globals a la Fundació ST-EP de l’OMT (2008-2014) i com a Consultora de turisme i hospitalitat. Catherine és llicenciada en Direcció i administració d’empreses i posseeix un títol de formació professional en Desenvolupament de turisme sostenible. També és Delegada de país de François Tourisme Consultants i AMFORHT (Associació Mundial per a la Formació en Hospitalitat i Turisme) per Corea del Sud; membre fundadora de PlayForest, una cooperativa amb seu a Seül que promou el turisme basat en la natura; i membre del Consell de turisme sostenible global (GSTC).


Sessió 6

(3 de març – 16.00h-17.45h)

Excursions interculturals internacionals entre França i Corea del Sud: exploració de nous horitzons en el turisme de muntanya.

Després d’unes breus paraules sobre ella i la seva experiència en el desenvolupament de turisme sostenible i màrqueting, Catherine Germier-Hamel descriurà de forma resumida les seves experiències de senderisme a França, el seu país d’origen, i a Corea del Sud, el país on resideix des del 2005. A continuació, oferirà algunes dades sobre el senderisme com a activitat cada vegada més popular i com a mercat prometedor a tot el món, dos factors que creen oportunitats i reptes per a les destinacions de muntanya. Alhora, la Catherine també realitzarà una comparació entre França i Corea del Sud com a destinacions per practicar senderisme i presentarà els diferents perfils dels excursionistes francesos i sud-coreans destacant-ne els motius, actituds, necessitats i comportaments als respectius països. Prenent com a base tot allò esmentat anteriorment, proposarà orientacions de màrqueting per desenvolupar productes de senderisme adaptats als mercats nacionals, regionals i internacionals. Després d’aquesta part, la Catherine Germier-Hamel presentarà la iniciativa “Excursions interculturals internacionals entre França i Corea del Sud”. Fruit de la idea de tres expatriats que viuen a Corea del Sud, aquest projecte es va dissenyar inicialment dins el marc de l’Any França-Corea 2015-2016 per celebrar el 130è aniversari de les relacions diplomàtiques entre els dos països. No obstant això, no només es pretén promoure la col·laboració turística i cultural, sinó també desenvolupar productes de turisme innovadors per contribuir a la creació de llocs de treball i la generació d’ingressos en destinacions de muntanya. La presentació d’aquest projecte inclourà detalls sobre la seva experiència i objectius, especialment pel que fa a la sostenibilitat i repetibilitat, els beneficis esperats, les principals activitats de projecte, màrqueting i estratègia de comunicació. Es descriuran els dos programes de senderisme provisionals a França i a Corea del Sud així com el calendari planificat. Finalment, la Catherine oferirà alguns punts de vista i recomanacions sobre factors clau d’èxit, riscs i obstacles.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr