Rafael Olmedo

Rafael Olmedo es llicenciat en Enginyeria Aeronàutica i Ciències Físiques.

En els últims 15 anys, ha estat treballant en projectes de recerca europeus relacionats amb la aeronàutica, sistemes de transport intel·ligent, la investigació, localització i rescat, i detecció remota.

El 2011, va fundar GEKO NAVSAT, una petita empresa espanyola que desenvolupa solucions innovadores basades en tecnologies de navegació per satèl·lit. Com a director de tecnologia de l’empresa, lidera diversos projectes relacionats amb la implementació tècnica d’una solució personal basada en l’ús del so en 3D, i amb el desenvolupament de dispositius electrònics portàtils que realitzen funcions de navegació avançada i comunicacions sense fil de gamma mitjana.

És autor de diverses patents i publicacions científiques, i en els últims anys ha estat guardonat amb diversos premis, entre ells el premi especial de l’Agència Europea de Navegació per Satèl·lit i per l’Agència Espacial Europea amb el Galileo Masters Competition.

Ha participat en nombroses activitats de difusió en diversos fòrums tècnics i d’investigació, tant nacionals com internacionals, promovent noves solucions i aplicacions per a les tecnologies de navegació per satèl·lit i la seva aplicació en espais naturals i en entorns de muntanya


Sessió 6. El auge de les aplicacions mòbils per a activitats de muntanya i oci

Muntanyes d’innovació: l’aplicació “Acoustic Trail” del Clúster de Turisme de Muntanya
 10 d’abril, 09.30 – 11.00h 

Els dispositius de navegació personal GNSS presten suport a les persones en les activitats a l’aire lliure. No obstant, en condicions de mala visibilitat o quan no és posible aturanr-se per anar llegint la pantalla, aquests dispositius no faciliten formes alternatives de guiatge.

Garantir que un corredor de trails de muntanya pugui practicar aquest esport de manera segura i eficient, amb suport de la tecnologia però mantenint en tot moment els ulls en el camí, era a dia d’avui, un repte sense resoldre.

Com a resultat d’un programa de recerca, hem trobat una solució innovadora anomenada ACOUSTIC TRAIL, que converteix els itineraris en sons, de manera que l’usuari és guiat per senyals acústics sense haver d’interactuar amb cap pantalla. Aquesta solució es basa en la integració de realitat acústica augmentada usant sons en 3D, i en una precisa i fiable solució de navegació basada en sensors d’orientació i de GPS.

ACOUSTIC TRAIL es presenta com una app per a smartphones destinada als practicants de trail al Pirineu d’Aragó. Proporciona informació sobre l’itinerari, i orientació i guiatge en temps real, incrementant la seguretat de l’usuari i millorant la seva experiència a la muntanya

Presentation

Video

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
flickr